worldmap white

HIGHLIGHTS - Sterk in doordachte eenvoud

HIGHLIGHTS - Sterk in doordachte eenvoud

Handling systemen die het werk verlichten, ergonomisch verantwoord maken en efficiënter laten verlopen. Dat is het specialisme van Elten Logistic Systems. Sterk in automatisch stapelen, beladen, ontladen, transport en buffering van kratten, dollies en rolcontainers. Met de transportbanden en tandriemen levert Habasit hier een grote bijdrage aan.

Elten Logistic Systems is gevestigd in Veenendaal en wordt geleid door directeuren Gerwin Achterberg, Hilbert Achterberg en Wim van Donselaar. “Om als Nederland de internationale, logistieke hoofdrolspeler te blijven is de interne logistiek van cruciaal belang” stelt Van Donselaar. “Daarom zijn we continu bezig nieuwe producten te ontwikkelen, kijken we naar de nieuwste technologische snufjes en proberen we die te integreren in onze systemen”.

Maatwerk

Maatwerk lokistieke machines

Het bedrijf staat voor innovatief, direct, maatwerk én jarenlange ervaring. “Onze medewerkers weten alles van interne logistiek. Of het nu gaat om bufferen, beladen, ontladen, stapelen, ontslapenen, orders verzamelen, reinigen of het sorteren van een krat, dolly of pallet. Het geleiden van wielen is bijvoorbeeld een vak apart. Een rolcontainer heeft 4 wielen, waarvan twee star en twee gestuurd. Maar hoe automatiseer je dat? Hoe krijg je dat perfect onder controle? De rode draad in onze oplossingen is simpele eenvoud, gecombineerd met opvallende toepassingsmogelijkheden. Daarom is ons motto: Sterk in doordachte eenvoud!”.

20.000 engineering-uren

De productie van de installaties laat Elten voor een groot deel door vaste partners doen. “De knowhow zit bij ons, in de vorm van ongeveer 20.000 engineering-uren per jaar. Dus zorgen wij voor de specificaties, engineering,  voor de assemblage en het testen. De productie van de onderdelen besteden wij uit aan gespecialiseerde bedrijven. Door deze werkwijze is een order van 100 dezelfde machines geen probleem, want we kunnen direct extra productiecapaciteit bijschakelen. Normaal bieden we marktconforme levertijden, afhankelijk van het project, maar als het écht moet, kunnen we zeer snel leveren.”

System integrators

Op deze basis werkt Elten Logistic Systems voor tal van grote, internationale bedrijven. “Dat zijn met name wereldwijd opererende system integrators. We werken ook voor particuliere bedrijven, supermarktketens en opkomende internetbedrijven”. Het gaat dan ook goed met het bedrijf“. Ook al hebben we het erg druk, de klanten merken dat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Ons principe is dat we klanten niet laten wachten. We geven altijd meteen antwoord. Hetzij met een oplossing of we melden de klant dat we een oplossing gaan bedenken. Dat laatste kan ook zijn dat we de klant doorverwijzen naar een collega-bedrijf.”

Geen verkopers in dienst

Met het oog op klantrelaties hanteert Elten Logistic Systems drie criteria: afstand, relatie en moeilijkheidsgraad. “Voor een duurzame samenwerking moeten in elk geval twee criteria positief uit de bus komen”. Opvallend is dat Elten geen verkopers in dienst heeft: “We doen nul acquisitie. Onze klantenkring groeit vanzelf, vooral via mond-op-mondreclame. Eigenlijk verkopen onze producten zich vanzelf. Onze machines zijn tot in detail uit-ontwikkeld en zijn daardoor kwalitatief op een hoog niveau. Toch blijven we op zoek naar verbeteringen. Ons streven is 80% standaard en met de andere 20% spelen, verbeteren en innoveren we. Wij willen klanten ontzorgen en steeds iets extra’s leveren.”

Geduld

Geduld vindt Van Donselaar in deze tak van sport een belangrijke eigenschap. “Met sommige klanten zijn we lang bezig om een relatie op te bouwen. Bij eentje duurde dat ongeveer 16 jaar, voordat de eerste order voor twee stapelaars werd gedaan. Daarna ging het snel. Op dit moment zijn we voor hen bezig met een levering van 166 combinaties”. De orders van Elten worden steeds groter. “Om die op tijd te produceren, werken we nauw samen met gespecialiseerde partners op het gebied van plaatbewerking, frezen, draaien en lasconstructies. De machinebesturingen worden uitgevoerd door onze partner Achterberg Besturingstechniek, waarmee wij ons bedrijfspand delen. Tijdens piektijden leveren zij vakmensen en dat zorgt voor een grote flexibiliteit”.

Habasit is spil

Habasit is spil

Ook Habasit is voor Elten Logistic Systems een belangrijke sparringpartner. “We bellen en discussiëren regelmatig over bepaalde oplossingen, zoals recent over de automatische handling van vouwkratten. Ook over de hoeveelheid geluid tijdens de productie hebben we het uitvoerig gehad. Door de steeds hogere capaciteit en snelheid van machines neemt de geluidsoverlast toe. Metalen kettingen maken lawaai en de snelheid is beperkt. De tandwielen van Hasabit hebben een poreus laagje en werken stiller en sneller. Zo blijven we ontwikkelen en helpen we elkaar naar een hoger plan. Habasit is voor ons dan ook de spil in de relatie tussen onze klanten en de kennis over het transporteren van goederen”.

Grotere volumes en stillere installaties

Van Donselaar ziet de toekomst voor het bedrijf zonnig in. “De volumes gaan omhoog en installaties worden steeds sneller. Dat is precies waar wij goed in zijn. Daarnaast is er de ontwikkeling van e-commerce met de vraag naar een hoge capaciteit, maximale efficiency en korte lead times. Wij kunnen dat perfect faciliteren”.

Overzicht

Producten en oplossingen

Bekijk de producten en oplossingen van Elten Logistic Systems.

Bekijk

Elten Logistic Systems: 7 redenen waarom

 

Standaardoplossingen

 

Robuust ontwerp

 

Ergonomisch en veilig

 

Hoge capaciteit en betrouwbaarheid

 

Langetermijnvisie

 

Low cost of ownership

 

24/7 beschikbaarheid

Verspreiding
Worldmap
Informatie

Wilt u meer weten over Elten?

Laat dan uw gegevens achter, want wij beantwoorden graag al uw vragen.

Elten Logistic Systems - Nederlands