worldmap white

Milieu en veiligheid

Milieu en veiligheid

Veilige en duurzame machines

Onze machines zijn altijd veilig in gebruik. Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkst, uw medewerkers moeten zonder risico’s aan het werk kunnen. Ons motto? Na een dag werken weer gezond naar huis.

Volgens de norm

Binnen de Europese Unie ontwerpen we onze machines volgens de machinerichtlijn. Machines met een bestemming buiten de Europese Unie ontwerpen we conform de geldende wet- en regelgeving van het land van bestemming.

We laten het ontwerp altijd toetsen door een externe safety consultant. De consultant is verantwoordelijk voor het veiligheidsdossier met de verplichte onderdelen, zoals bijvoorbeeld de risicobeoordeling. Hiermee blijven onze machines voldoen aan de laatste veiligheidsrichtlijnen.

Daarnaast is het belangrijk dat uw medewerkers weten hoe de machines werken. Daarom bieden wij twee trainingen aan, voor operators en maintenance medewerkers. Werken op de juiste manier maakt een werkomgeving nog veiliger.

Een duurzame strategie

We letten bij het produceren van onze machines ook op duurzaamheid. Dat past bij onze strategie om de operational costs zo laag mogelijk te houden. Hiervoor hebben wij een aantal speerpunten:

  1. Dutch simplicity, met minder bewegende onderdelen hetzelfde resultaat bereiken.
  2. Duurzame, energiezuinige motoren zijn misschien duurder in aanschaf, maar kosten minder in onderhoud en verbruik;
  3. Elektrificatie van de machines.

Bij Elten zijn we niet alleen zuinig op onze machines, maar ook op de wereld. Het gebruik van energiezuinige motoren is onderdeel van onze bredere duurzame aanpak. Met afvalscheiding,  elektrische auto’s en ledverlichting zorgen we ervoor dat wij als bedrijf ook minder energie verbruiken. Zo dragen we bij aan een gezondere wereld.

Producten en oplossingen

Bekijk de producten en oplossingen van Elten Logistic Systems.

Bekijk

Nieuws
Informatie

Wilt u meer weten over Elten?

Laat dan uw gegevens achter, want wij beantwoorden graag al uw vragen.