worldmap white

Snoep doseren in kratten Perfetti Van Melle

Snoep doseren in kratten Perfetti Van Melle

Onlangs hebben we bij de Mentos producent Perfetti Van Melle een afvulinstallatie opgeleverd. De batch wordt als halffabricaat gedoseerd, afgewogen en in kratten afgestort voor het volgende proces.

Door middel van AGV's worden dollies met lege kratstapels aangevoerd. Met behulp van een hef-unit wordt de dolly opgetild totdat de bovenste kratten zich op het kratten afvulsysteem bevinden. Hier worden de kratten afgenomen en onder de vulpan gebracht.

Het snoepgoed wordt in batches aangeleverd en via een stortbunker en doseerbanden naar weegpannen getransporteerd. Als het gewicht in de vulpan op het gewenste gewicht komt wordt de inhoud in de onderliggende kratten afgestort. De volle kratten worden daarna weer op dollies gestapeld en afgevoerd.

Kratten totes dollies handling Perfetti Van Melle

Kenmerken van de installatie zijn de eenvoud, het minimaal aantal bewegingen, hygiënisch in roestvast staal en geen pneumatiek.

Perfetti van Melle

Perfetti Van Melle is een wereldwijd opererende snoepgoedfabrikant. Van Melle begon omstreeks 1840 als een bakkerij te Breskens. Deze verkocht ook suikerballetjes. In 1900 begon Izaak van Melle deze ook machinaal te produceren. Omstreeks 1920 startte Izaaks broer Dirk-Machiel met een fabriek voor biscuits en wafels, waaronder het Mariakaakje.

Overzicht

Producten en oplossingen

Bekijk de producten en oplossingen van Elten Logistic Systems.

Bekijk

Elten Logistic Systems: 7 redenen waarom

 

Standaardoplossingen

 

Robuust ontwerp

 

Ergonomisch en veilig

 

Hoge capaciteit en betrouwbaarheid

 

Langetermijnvisie

 

Low cost of ownership

 

24/7 beschikbaarheid

Verspreiding
Worldmap
Informatie

Wilt u meer weten over Elten?

Laat dan uw gegevens achter, want wij beantwoorden graag al uw vragen.

Elten Logistic Systems - Nederlands